Onthaast, vertraag en beleef! Vergeet het gevoel dat je overal bij moet zijn! Nu is het tijd voor jouw ontspanning!

Welkom op mijn retraite. Ik neem je mee op reis naar een plek met een leuk programma en volledige verzorging waarbij je helemaal tot ontspanning komt.

Bulgarije?

Bulgarije is een van de oudste staten van Europa. Een land met een eeuwenoude cultuur, talloze historische bezienswaardigheden en prachtige nog onontdekte natuurlandschappen.

Archeologische vondsten tonen aan dat er al 50.000 tot 100.000 jaar geleden mensen in Bulgarije woonden. Ze leefden van de jacht, de visserij en het verzamelen van kruiden en wortelen. In de 7e eeuw wordt de eerste Bulgaarse staat gevormd door de Donau-Bulgaren en de lokale Slavische bevolking.

Bulgarije heeft een schitterend landschap met wel meer dan 2000 grotten. In veel Bulgaarse grotten zijn tekeningen van de eerste bewoners te vinden.

Waarom een Retraite?

Wil jij er ook even helemaal alleen voor jezelf zijn? Wil je de dagelijkse patronen loslaten en ben je toe aan verdieping? Dan is deze  retraite absoluut iets voor jou.

Retraite betekent letterlijk ‘terugtrekken’ of ‘afzonderen’. Tijdens een retraite kan je je even helemaal terugtrekken en ontspannen in een prachtige natuurrijke, rustige omgeving.

Je kan de eindeloze gedachtestroom, zorgen en angst over de toekomst en emoties door het verleden even helemaal laten gaan en je volledig richten op het nu.

Je gaat terug naar je ware ‘ik’, kan oude patronen loslaten en meer diepgang brengen in je leven. De mind en body komen weer in balans en tot rust.

Door de ochtenden in stilte door te brengen, met zo min mogelijk afleiding, zal je tot nieuwe inzichten komen die je persoonlijke ontwikkeling en groei zullen bevorderen.

Meer bewegen, meer ontspannen, dat klinkt bijna als een tegenstelling. En toch is het voor iedereen belangrijk om beide in je leven in te passen.

Bewegen houdt ons lichaam gezond en sterk. Ontspanning geeft onze geest en lichaam rust. Zo blijven we in balans.

Wat nou als je het allebei tegelijk kunt doen? Wat als je je lichaam kunt trainen op kracht en stabiliteit, terwijl je je geest traint op concentratie en kalmte? Dat kan. Met Pilates en Yoga. Wil jij dat ook?

Ga dan met ons mee op deze retraites!!!

"Pilates is het meester worden over je geest voor volledige controle over je lichaam." - Josef Pilates

Yoga betekent "verenigen", "verbinden", ook wel "herboren". Yoga leert de geest, het gevoel en het lichaam te beheersen om daarmee de vereniging met je Hoge zelf te bereiken.

Waar?

Het dorp Dabravata in de gemeente Yablanica is een plek midden in rust en stilte op 1 uur rijden van Sofia vandaan en op 500 meter hoogte. De streek is bekend als energiebron, vanwege de prachtig natuur en de bijzondere grotten die duizenden jaren geleden tot stand zijn gekomen.

Verblijf?

In Gasthuis Dabravata in het dorp Dabravata. Je verblijft in een comfortabele villa in een twee persoonskamer met twee eenpersoonsbedden en eigen wc en badkamer. Tegen een meerprijs en bij tijdige boeking kun je in een kamer voor jou alleen verblijven.

Verzorging?

Vol pension met retraite programma:

 • overnachtingen
 • volledig verzorgde biologische maaltijden
 • koffie, thee, dranken
 • het retraite programma

Exclusief de vliegreis en excursies buiten het programma.

Transfer is inbegrepen, persoonlijk haal ik je op van vliegveld Sofia.

Retraite programma?

 • Pilates
 • Yoga
 • Yogadance
 • Meditaties
 • Stilteochtenden
 • Wandelingen
 • Thaise yoga massage: basistechnieken leren
 • Veel tijd voor jezelf
 • Wandelexcursie naar Prohodna
 • Wandelexcursie naar Saeva dupka
 • Halfdaagse excursie naar het Glozhene-klooster

Prohodna is een karstgrot in de buurt van de accommodatie gelegen in een kloof van de rivier Iskar. De grot heeft twee oogachtige gaten in het plafond en is bekend als Gods ogen. Het is een plek bekend als energiebron. Hier onder Gods ogen gaan we mediteren en een sessie doen met  rustgevende muziek van een geluidstherapeut.

Saeva dupka is een grot in de buurt van de accommodatie. De grot heeft vele gangen en ruimtes. In de grot worden veel koormuziekuitvoeringen georganiseerd door de uitstekende akoestische omstandigheden.

Het Glozhene-klooster is een Oosters-orthodox klooster op de noordelijke hellingen van Stara Planina in Bulgarije, in de buurt van het dorp Glozhene en de rivier Tsjerni Vit, op 12 km van stad Teteven.

Op 15 minuten loopafstand bevindt zich dit prachtige stuwmeer waar we kunnen mediteren en naar de stilte luisteren.

Wanneer?

31 mei - 6 juni

20 september - 26 september

Verblijfsduur?

7 dagen, 6 overnachtingen.

Investering?

7 dagen, 6 overnachtingen: 825 euro

Wens je liever een kamer voor jou alleen is dat geen probleem. Dan komt er 25 euro per dag bij.

(inclusief overnachtingen, maaltijden, programma, transfer, exclusief vliegreis)

Vliegreis info:

Je vliegt vanaf Amsterdam of Eindhoven naar Sofia. Ik haal je bij de aankomsthal op en breng je naar onze retraite accommodatie. De terugreis op zaterdag is in de ochtend vroeg. Wens je Sofia te verkennen, dan kan je een overnachting in Sofia boeken en zondag wat later in de ochtend terug vliegen.

Mochten er nog vragen zijn, bel of mail gerust met ons.

www.pilatestotaal.nl

www.retraites.pilatestotaal.nl

vanja@pilatestotaal.nl

Geef je op tijd op want de eerste aanmeldingen zijn al binnen!

Op de Retraites van Pilatestotaal zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.